logo
Fiatc BarnaPorters Campus GoalKeepers

Compartir en facebook Compartir en twitter Compartir en google+ Compartir en pinterest Compartir en likedin Compartir en WhatsApp

Una història tan escapulada com eterna

Publicat per: Jordi Mestres Rius 22 de juliol de 2018


Des de la temporada 2004/05 el Badalona ha estat de forma ininterrompuda a Segona B. És l’equip que acumula més cursos consecutius de bronze (15), per davant d’Atlètic Balears (9), Valencia-Mestalla i Lleida Esportiu (8)

JORDI MESTRES @jordimestres7

El Badalona, l'equip que porta més anys a Segona B // FOTO: Jordi Mestres

El pòster de Segona B de cada temporada fa anys que té l’escut del Badalona. L’equip escapulat és, amb molta diferència, el que més cursos acumula a la categoria de bronze del futbol espanyol. Són 15 temporades i 14 anys des d’aquell juny de 2004, en el que la plantilla dirigida per Ramon Maria Calderé aconseguia l’ascens provinent de Tercera. Cap descens des d’aleshores i alguna que altra promoció d’ascens, sense èxit. Diuen que la Segona B és un pou quan baixes, però el Badalona sembla haver-hi quedat atrapat venint des del darrere. No hi ha clubs que puguin presumir d’una dada similar, la de ‘l’avi’ de Segona B.

El vell camp de l’Avinguda de Navarra, el del Pomar, el vell i el nou Montigalà han vist partits de bronze d’un club que ha tingut bons i mals moments en aquest camí, però sempre ha sobreviscut. Ara, amb l’estadi nou i en procés de convertir-se en SAE, s’inicia una nova etapa amb Ramon Calderé com a nexe del futur i les èpoques passades.

I és que el tècnic de Vila-Rodona estava a la banqueta aquell juny de 2004, dirigint un equip que havia estat campió de Tercera. El Villarreal B va ser l’últim obstacle per a pujar i l’ascens va acabar sent èpic. Amb un home menys i un 1-2 en contra, el Badalona va acabar remuntant per a guanyar el partit (3-2). Albert Cámara, amb dos gols, va ser l’heroi escapulat contra un filial groguet que tenia homes com Santi Cazorla o César Arzo.

El Lleida, 8 temporades que són 13

Com dèiem, la distància respecte els ‘perseguidors’ és sideral, però es redueix si tenim en compte el binomi UE Lleida-Lleida Esportiu. Dos clubs que no tenen res a veure l’un amb l’altre, però que comparteixen ciutat, estadi i fins i tot escut. El Lleida Esportiu, fundat el 2011, sempre ha estat a Segona B des d’aleshores. 8 temporades que són 13 si tenim en compte les cinc anteriors des del descens de l’UE Lleida la temporada 2005-2006. Sigui com sigui, ningú acumula més anys a Segona B que el Badalona. Una història que és tan escapulada com eterna.

Temporades consecutives a Segona B dels equips que formen el grup 3 2018-19

futbolcatalunya.com Copyright @ 2010-2019
redaccio@futbolcatalunya.com

Avis Legal Política de Privacitat Politica de Cookies