logo
BarnaPorters Fiatc

Compartir en facebook Compartir en twitter Compartir en google+ Compartir en pinterest Compartir en likedin Compartir en WhatsApp

Primera Catalana 2: El Jesus i Maria es retira i el San Cristóbal és nou líder

Publicat per: redaccio 5 de gener de 2017


Sacsejada de campionat al grup 2 de Primera Catalana. La UD Jesus i Maria ha decidit retirar-se de la competició abans d’acabar la primera volta, la qual cosa ha provocat canvis a la classificació

La darrera sortida al camp dels jugadors del Jesus i Maria, al Joan Baptista Milà de Sant Boi. Al capdavant, el seu capità, Albert Torres // FOTO: Anna Martín Bellido (fcsantboia.cat)

La darrera sortida al camp dels jugadors del Jesus i Maria, al Joan Baptista Milà de Sant Boi. Al capdavant, el seu capità, Albert Torres // FOTO: Anna Martín Bellido (fcsantboia.cat)

La complicada situació esportiva que ha viscut aquesta temporada el Jesus i Maria ha acabat amb la retirada del primer equip. La decisió s’ha conegut aquest dijous, poques hores abans de l’inici de la jornada 16, on l’equip de L’Aube havia de visitar el Viladecans. Els ebrencs mantindran el seu equip B de Tercera Catalana i el futbol base, però el conjunt que fins ara jugava al grup 2 de Primera Catalana descendirà dues categories la campanya vinent.

Ara fa uns mesos, arran del relleu d’Antoni Teixidó com a responsable tècnic, el club ja havia decidit acabar la temporada amb futbolistes de la casa, donant un bon nombre de baixes. A finlas de desembre,  Óscar Ródenas va deixar la presidència i la UD Jesus i Maria va quedar en mans d’una gestora comandada per Juan José Gilabert. Ara, l’entitat no veu viable la seva continuïtat al grup 2 de Primera Catalana i ha decidit retirar-se.

Aquesta incidència obliga a aplicar l’article 288 del Reglament General de la Federació Catalana de Futbol, que al seu apartat 1 diu que, en cas de retirada durant la primera volta, “no puntuarà ni a favor ni en contra dels altres, a efectes generals de la classificació de tots ells”. En altres paraules, tots els resultats obtinguts fins a la seva retirada pel Jesus i Maria queden anul·lats, la qual cosa fa que la taula pateixi modificacions substancials, sobretot pel que fa a la primera posició, que ara ocuparà el San Cristóbal.

I és que el fins ara líder, el Balaguer, havia golejat al seu Municipal els ebrencs per 6-1, en tant que els parroquials van perdre per 1-0 a la seva visita a L’Aube, el 10 de desembre passat. Els de La Noguera, doncs, perden els tres punts sumats i passen a tenir-ne 29, un menys que el conjunt de Terrassa.

A efectes de competició, els 17 equips que queden en competició descansaran en una de la jornada, tret de Viladecans i Vilanova, els dos clubs que encara havien de jugar amb el Jesus i Maria a la primera volta, que ho faran en dues de les 19 jornades que queden al grup 2 de Primera Catalana. També s’ha de dir que l’equip retirat ocuparà oficialment la plaça 18 a la classificació, amb 0 punts, la qual cosa vol dir que restaran per assignar tres places de descens automàtic i una quarta en funció de la puntuació del catorzè classificat, en comparació al del grup 1.

Des de la creació de l’antiga Primera Catalana, l’any 1991, cap equip s’havia retirat de la competició durant la Lliga. El Jesus i Maria, doncs, és el primer club que no acaba una temporada en aquesta categoria, fusionada la temporada 2011-2012 amb l’antiga Preferent Territorial. En aquesta competició ja desapareguda, el darrer club que es va retirar va ser el Mataró, a la campanya 2010-2011, tot i que ho va fer ja començada la segona volta, amb la qual cosa es van mantenir tots els resultats de la primera volta.

futbolcatalunya.com Copyright @ 2010-2019
redaccio@futbolcatalunya.com

Avis Legal Política de Privacitat Politica de Cookies