logo
BarnaPorters Fiatc

Compartir en facebook Compartir en twitter Compartir en google+ Compartir en pinterest Compartir en likedin Compartir en WhatsApp

Manel Cazorla i el seu ascens de rècord

Publicat per: Carola Ugrinovic 7 de juny de 2020


El FC Borges Blanques assoleix l'ascens a Primera Catalana després de rubricar una temporada històrica amb rècord inclòs. Manel Cazorla, el seu entrenador, ens explica la història

@CarolaUgri
Borges, Manel Cazorla

Temporada històrica i a 1a Catalana // FOTO: @FC_BorgesBl

Només un any li ha bastat al FC Borges per retornar a Primera Catalana. L'equip entrenat pel Manel Cazorla ha estat la sensació de la temporada, signant uns números estratosfèrics i convertint-se en el millor conjunt de tota la Segona Catalana. Idees clares, joc vistós i una defensa fèrria són algunes de les claus d'aquest èxit.

No volíem deixar passar l'oportunitat de xerrar una estona amb el míster per conèixer les seves sensacions després d'una temporada tan atípica i complicada.

Primer de tot, felicitats per l'ascens. Un ascens que és el premi final a una temporada excel•lent!

I tant. Crec que és un ascens just per tot el que s'ha vist durant la temporada. Estem molt contents, no per com s'ha aconseguit perquè ens hagués agradat acabar la temporada damunt del terreny de joc, tanmateix molt orgullosos de la seva consecució. Al final, ens hem d'adaptar a les situacions i, en aquest cas, preval la salut per damunt de tot.

"El nostre ascens és just per tot el que s'ha vist"

Torneu a Primera Catalana només un any després de descendir. Era una "obligació" fer-ho aquesta temporada?

Una obligació no, però era l'objectiu principal i únic. Tots, directiva, staff, jugadors... volíem tornar a Primera Catalana com més aviat millor.

Borges Blanques, Manel Cazorla

Alegria espectacular a Les Borges // FOTO: club

Ens centrem en el futbol on hem vist un Borges de rècord, convertit en l'equip més golejador, el menys golejat i el que té més punts dels 107 equips que componen la Segona Catalana. Quin ha estat el secret d'aquest èxit?

Fonamentalment, la qualitat humana del grup que conforma l'entitat, des de la massa social passant per les institucions locals i, per descomptat la directiva que sense la seva manera de fer i les seves idees hagués estat impossible tot això. Tampoc vull oblidar-me, òbviament dels grans protagonistes que són els jugadors. Si parlem en l'àmbit esportiu, el que hem intentat aquesta temporada ha estat corregir els errors de la passada i potenciar les coses que sí fèiem bé i, sobretot, hem gaudit de l'eficàcia de cara a porta que vam tenir l'any passat.

Com demostren els números, has aconseguit conformar un equip amb les idees molt clares i un estil de joc vistós i de toc però sense descuidar la part defensiva. Era important aquest vessant per a tu?

Sabíem que, si volíem ser protagonistes en cada partit, també ho havíem de ser en l'aspecte defensiu. Quan portes el pes del matx i crees ocasions, has de portar a terme unes vigilàncies ofensives molt ben fetes perquè el rival no et faci mal al contracop i, també has de saber minimitzar els errors en la sortida de pilota, en les passades en zones definitives i has de ser molt fiable en la circulació de pilota.

"Volíem ser protagonistes en cada partit"

Com tots, heu viscut un final de temporada marcat pel coronavirus i per la 'polèmica' on molts equips s'han sentit perjudicats per la decisió de la FCF. Quina és la teva opinió?

Crec que pel que fa al futbol amateur no professional, la decisió d'ascendir als equips que van primers i no descendir a ningú és la menys agressiva pels clubs. Està clar que, sigui quina sigui la decisió, sempre hi haurà equips perjudicats i beneficiats. En el nostre cas, com en el del Girona B o Montañesa penso que l'ascens és just per l'avantatge que portàvem respecte al segon, no obstant això, entenc que equips que veiem a prop els llocs d'ascens se sentin perjudicats. Al final, hem viscut una situació extraordinària i espero que tots hagem après alguna cosa i que, si es repetís, la FCF tingui uns protocols establerts i la decisió sigui més ràpida.

En el vessant personal, fa pocs dies s'anunciava la teva renovació. Continues per tercera temporada consecutiva al club borgenc. Com valoraries aquests anys?

Aquí he trobat una família on m'han fet sentir com a casa, inclús, tot i ser vallenc, em sento un borgenc més. La Junta Directiva té moltes ganes de treballar, és molt propera, el mateix que l'Ajuntament o la Regidoria. I, esportivament tinc un grup increïble, amb una qualitat humana brutal. I, que dir-te de l'afició... En definitiva, tot ha estat molt fàcil perquè tots compartim les mateixes idees i la manera de fer del club.

Borges Blanques, Manel Cazorla

El tècnic vallenc marcarà el camí per 4a temporada consecutiva // FOTO; twitter Cazorla

No heu perdut el temps i ja heu començat a treballar en la temporada vinent i a tancar els primers fitxatges. Canviarà molt la plantilla respecte a l'actual o apostareu per la continuïtat?

Apostem per la continuïtat i per això renovarem al 80 o 85% de la plantilla. Volem donar valor a l'aconseguit per aquests jugadors, els quals van decidir quedar-se una vegada l'equip descendeix, fet que els hi agraeixo molt, i a més, estic convençut de la gran preparació i el gran nivell que té aquest grup. Pel que fa als nous, de moment, han arribat 5 fitxatges. El primer, Quinti, va arribar just abans de la pandèmia i els altres 4 esperem que ajudin a l'equip i pugin el nivell i la qualitat humana de la plantilla.

"Tot i ser vallenc, em sento un borgenc més"

Sóc conscient que encara és molt aviat per fer conjectures o per parlar del que ens espera la temporada que començarà, no obstant això, l'objectiu serà la permanència?

Bé, com tu dius, és molt aviat perquè encara no sabem res, ni quan començarem ni com quedaran confeccionats els grups ni si hi haurà subgrups... Quan sapiguem més ja ens marcarem els objectius, tanmateix i lògicament, la permanència és el primer objectiu i com més aviat l'aconseguim millor per no patir.

Per aconseguir-la, serà vital continuar mostrant-vos intractables a casa com ho heu fet fins ara on no heu perdut cap partit?

Sí, serà un factor molt important. Hem de continuar amb la línia ascendent i guanyadora que portàvem a casa aquesta temporada on no vam perdre cap punt, seguir amb aquesta regularitat fent les coses bé com fins ara, mostrant-nos forts amb pilota, sent protagonistes, independentment del rival i, sobretot, intentar que l'afició se senti identificada amb aquest equip.

"Apostem per renovar al 80 o 85% de la plantilla"

No voldria acabar sense parlar del Nàstic, del qual sé que segueixes l'actualitat. T'agradaria tornar algun dia a entrenar allí?

No tanco les portes a cap club i, menys al Nàstic on he estat 7 anys molt bé. És un club de proximitat, on les coses es fan bé i, com et deia, no ho descarto. No obstant això, ara estic centrat en les Borges i en el projecte que hem iniciat

futbolcatalunya.com Copyright @ 2010-2019
redaccio@futbolcatalunya.com

Avis Legal Política de Privacitat Politica de Cookies