logo
BarnaPorters Fiatc

Compartir en facebook Compartir en twitter Compartir en google+ Compartir en pinterest Compartir en likedin Compartir en WhatsApp

La Segona Catalana, en alerta per ‘terratrèmol’ de descensos a nord i sud

Publicat per: redaccio 9 de maig de 2016


Els grups 1 i 6 de Segona Catalana viuen pendents dels descensos no compensats, que poden arrossegar enguany molts equips cap a la Tercera Catalana, sobretot a la zona sud

L'Ampolla pot ser un dels afectats pel descens massiu no compensat // FOTO: cfampolla.cat

L'Ampolla pot ser un dels afectats pel descens massiu no compensat // FOTO: cfampolla.cat

És un drama esportiu en tota regla. Als quatre descensos que contempla el pla de competicions als grups de les comarques gironines (1) i de la província de Tarragona (6), enguany es poden afegir molts més a causa dels equips que baixaran de Primera Catalana. Una situació que podria fer que en aquest darrer grup, el 6, fins i tot quatre clubs més diguessin adéu a la seva competició actual.

Amb el descens de l’Amposta aquest cap de setmana, ja són tres els equips que anirien a parar a aquest grup 6, ja que jornades enrere ja havien baixat Torredembarra i El Catllar. La quarta plaça de descens l’ocupa el Reddis, que es troba a set punts –de nou en joc- de la possible salvació. I la Rapitenca, amb 38 punts, no pot badar, tot i que actualment es troba dos punts per sobre de la zona delicada.

Els tres descensos confirmats suposen que, a banda dels quatre últims de la categoria –Godall (10 punts, ja matemàticament equip de Tercera Catalana), Alcanar (28), Canonja (28) i Torreforta (28)- s’habilitin tres posicions més de descens no compensat, on hi ha Ampolla (catorzè, amb 34), L’Hospitalet de l’Infant (tretzè, amb 38) i Jesús Catalònia (dotzè, amb 39). D’elles, només les dues més altes es podrien compensar a hores d’ara amb els dos possibles ascensos a Primera Catalana (el campió puja i el segon promociona), per la qual cosa es pot dir ja amb seguretat que la plaça 14 serà de descens segur sense opció de compensació, la qual cosa ja deixa sense opcions de salvació a Alcanar i Canonja, que no poden arribar als 38 punts del tretzè, L’Hospitalet de l’Infant.

I en cas que Reddis i/o Rapitenca s’afegeixin al descens a Segona Catalana, el grau de risc augmenta i podria implicar també el Racing Bonavista (onzè, amb 40 punts) i el Remolins Bítem (desè, amb 41). També s’ha de tenir en compte que el Vila-seca no té assegurada la permanència, en funció dels descensos no compensats que es puguin produir pels previsibles descensos catalans de Segona B a Tercera. En qualsevol cas, l’equip en posició més alta de tots els de Segona Catalana implicats en aquesta situació sempre quedaria salvat a causa de l’ascens segur del campió del grup 6. El següent dependrà del que faci el segon a la promoció.

Així està el grup 2 de Primera Catalana         -       Així està el grup 6 de Segona Catalana

Plou, però una mica menys

La història al grup 1 de Segona Catalana també és semblant, però amb menys cruesa que al cas dels clubs del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. Ara com ara, al grup 1 de Primera Catalana ja està confirmat que baixa l’Abadessenc, mentre que L’Escala (34 punts) i Girona B (37) ocupen posicions de descens. El Lloret (39) ocupa la catorzena plaça que, en un principi, no seria de descens, ja que baixa el pitjor catorzè dels dos grups –al segon hi ha ara mateix el Terrassa 1906, amb 36-, tot i que en cas que hi hagués un descens català no compensat des de Segona B, aquesta catorzena posició significaria també el descens a Segona Catalana de forma ineludible.

Mirant la taula del grup 1 de la Segona Catalana, veiem que Vilamalla (27), Sant Gregori (28), Besalú (29) i Breda (34) són a les quatre places previstes. El KO de l’Abadesenc habilita la catorzena plaça, on ara hi ha l’Atlètic Bisbalenc (35). I en cas de dos descensos més, entren al drama el tretzè (Base Roses, 40) i el dotzè (Bescanó, 42). D’ells, el que ocupi la posició més alta quedarà compensat per l’ascens segur de Llagostera B o Palafolls. El segon amb més punts haurà de ‘jugar’ amb el representant gironí a  la promoció d’ascens a Primera Catalana.

Així està el grup 1 de Primera Catalana     -    Així està el grup 1 de Segona Catalana

Lleida, el darrer precedent

La temporada passada, els afectats per aquest terratrèmol futbolístic van ser els equips del grup 5 de Segona Catalana. EFAC Almacelles, Tàrrega i Mollerussa van caure a aquesta categoria.  L’ascens de l’Andorra va evitar que l’Artesa de Segre fos arrossegat, però Alcarràs i Angulària no van poder evitar acompanyar a Palau d’Anglesola, Tremp i Seu d’Urgell en el camí cap a Tercera Catalana. Són els riscos dels descensos no compensats.

futbolcatalunya.com Copyright @ 2010-2019
redaccio@futbolcatalunya.com

Avis Legal Política de Privacitat Politica de Cookies