logo
Fiatc BarnaPorters FCF

Compartir en facebook Compartir en twitter Compartir en google+ Compartir en pinterest Compartir en likedin Compartir en WhatsApp

Javier Bonilla: "El vestidor del Nàstic ha canviat de mentalitat"

Publicat per: Carola Ugrinovic 13 de gener de 2020


Javier Bonilla s'ha convertit en un dels protagonistes dins d'un Nàstic configurat per ascendir però que haurà de lluitar per no baixar a Tercera Divisió

CAROLA UGRINOVIC @carolaugri
Bonilla amb la samarreta grana en la seva presentació oficial // FOTO: gimnasticdetarragona.cat

Bonilla amb la samarreta grana el dia de la seva presentació oficial / FOTO: gimnasticdetarragona.cat

El passat juliol, en Javier Bonilla aterrava a Tarragona il·lusionat i atret per un projecte ambiciós, atractiu i amb un objectiu clar: intentar retornar al futbol professional. Sis mesos després, la realitat supera, amb escreix, la ficció. Un Nàstic en descens i lluny de mostrar la seva millor imatge ha trobat en Bonilla un protagonista inesperat. Segon màxim golejador de l'equip amb tres gols i unes quantes assistències, el lateral esquerre s'ha convertit en un dels referents a pilota aturada i en una de les veus autoritzades dins del vestidor.

Un home sense pèls a la llengua i amb les idees clares amb qui, a punt d'iniciar-se la segona volta, xerrem de les seves sensacions personals, de la situació de l'equip i, en general de tot el que envolta el club grana.

Com van anar les negociacions del teu fitxatge?

Van ser molt fàcils i ràpides, si no recordo malament, en un parell de dies vam signar. El fet que el club mostrés tant d'interès en mi i les bones referències que em van donar Ferran i Reina van ajudar molt.

"Estem intentant revertir aquesta situació"

Quina valoració fas d'aquests mesos a Can Nàstic?

No estic content per la situació que estem travessant. Anar en descens amb un projecte com el que teníem no és gens fàcil però estem intentant revertir aquesta situació.

Abans d'aterrar a Tarragona has viscut moltes experiències, com per exemple, la teva etapa a Grècia. Explican's una mica com la vas viure.

Com a experiència personal em va servir de molt per l'idioma, perquè era la primera vegada que sortia de casa... Tanmateix, pel que fa al futbol em va servir de poc. És un cas a part, el futbol és molt diferent i hi ha coses molt rares.

Una temporada passada complicada on vas haver de marxar del Mallorca i on vas estar uns mesos sense equip. Què passa en aquells moments pel teu cap?

Va ser un moment molt difícil, ja que no havia viscut mai una situació semblant. Havia jugat tot amb el Mallorca, fent mèrits per quedar-me, faig la pretemporada i, de sobte, em donen la carta d'acomiadament. A partir d'aquí, desgraciadament, jo no puc fer res.

Suposo que has viscut amb nostàlgia tot el que t'has perdut amb l'equip balear, no?

Sí, és clar, encara que m'alegro moltíssim perquè molta de la gent que està allí estava a Segona B i s'ho mereixen.

"No hem fet ni estem fent les coses bé"

Encara que la situació de l'equip no és l'idònia, personalment les coses si t'estan sortint bé. Titular indiscutible, fent gols, donant assistències. Esperaves tenir tant protagonisme a nivell ofensiu?

És veritat que per les meves característiques tinc més opcions de fer gols o donar assistències però no m'esperava tenir aquest protagonisme, ni de bon tros. Tot i això, si a l'equip no li va bé jo no estic content.

El lateral s'ha convertit en un dels golejadors de l'equip // FOTO: @NASTICTARRAGONA

El lateral s'ha convertit en un dels golejadors de l'equip / FOTO: @NASTICTARRAGONA

En els teus inicis vas començar a jugar d'extrem per acabar, anys després, reconvertit en lateral. On et sents més còmode?

Vaig començar al Numancia d'extrem, no obstant això, ja fa molts anys que jugo de lateral i em trobo molt més còmode en aquesta posició.

Mateixos errors, mateixa situació

A Orihuela es posa punt final a una primera volta per oblidar amb l'equip a places de descens. Què succeeix perquè un Nàstic cridat a lluitar per l'ascens es trobi en aquest pou?

Encara que sembli obvi, que les victòries no han arribat. En molts partits ens ha faltat aquest punt de sort que, a vegades, s'ha de tenir però, està clar, que no hem fet ni estem fent les coses bé.

"Sabem el que significa el club per a la ciutat"

I. en aquesta segona volta, què podem esperar?

Un canvi radical. Hem tornat de Nadal amb les piles carregades, ens han anat bé aquestes vacances i, tot i que a Orihuela ens van remuntar un 0-2 crec que el punt sumat és positiu i ens donarà confiança per emportar-nos els tres punts de Llagostera.

El vestidor és realment conscient que la Tercera Divisió està a tocar?

Molt conscients. Sabem perfectament el que ens juguem, molts de nosaltres tenim contractes de més d'una temporada, sabem que no és el mateix estar a Segona B que a Tercera i, sobretot, sabem el que significa el club per a la ciutat i per a l'aficionat.

"Hem tornat de Nadal amb moltes forces"

Llavors parlem d'un vestidor unit i mentalitzat per capgirar la situació?

Sí. No només hem tornat de Nadal amb moltes forces com et deia, anteriorment, sinó amb un canvi de mentalitat. Volem treure això endavant com sigui perquè baixar a Tercera seria ja l'últim.

El vestidor grana més unit i mentalitzat que mai // FOTO: @NASTICTARRAGONA

El vestidor grana més unit i mentalitzat que mai / FOTO: @NASTICTARRAGONA

En moltes ocasions Seligrat ha parlat d'un problema mental més que d'un tema de joc. Estaries d'acord?

Sí. Penso que quan ens marquen un gol ens venim abaix i no sabem com reaccionar. A partir d'ara, hem de pensar diferent i crec que estem en el camí.

L'arribada de Seligrat va suposar un revulsiu amb dues victòries consecutives. Què va canviar amb ell?

Amb ell intentem ser millors defensivament, tenir més seguretat defensiva que, això no vol dir que sigui defensiu perquè l'equip està marcant gols. Al contrari, Bartolo era més de tocar, de joc combinatiu. Al final, són dues maneres de veure el futbol i de jugar.

"Amb Seligrat,  l'equip està millorant a poc a poc"

Quin estil s'ajusta més a l'equip?

Ara mateix, l'estil de Seligrat. Crec que amb el míster l'equip està millorant a poc a poc. Això no significa que sigui ni millor ni pitjor que el de Bartolo, simplement que amb en Xavi el grup era nou i necessitava un temps d'adaptació que no va tenir, ja que les coses es van torçar des d'un inici.

Parlàvem abans d'aquest "revulsiu Seligrat" que, malauradament va durar, tan sols, dues jornades. Per què es torna a fer un pas enrere?

Tant de bo sabéssim al 100% el perquè d'això i ho poguéssim canviar radicalment. Al final, és una situació difícil per a tots, per al club, per a l'afició per a nosaltres que al final som els que sortim al terreny de joc a jugar.

Què us ha demanat el míster per a aquesta segona volta?

Que donem el màxim, que estiguem compromesos al 100% i que siguem un equip dins i fora del camp. Fora ja ho som i dins estem intentant ser-ho i ajudar-nos per treure això endavant entre tots.

Feblesa defensiva

Tornant al partit d'Orihuela, els errors individuals van tornar a condemnar l'equip. Són faltes de concentració puntuals o baix rendiment de certs jugadors?

No sé què dir-te. Cadascun de nosaltres intenta fer les coses el millor possible però durant un partit es donen moltes circumstàncies, si jo no arribo a una marca, no és perquè no vulgui arribar. Som persones i podem tenir un mal dia, una mala temporada, tanmateix, estic convençut que no és per deixadesa.

"Encaixar gols és el nostre taló d'Aquil·les"

Tot i que, suposadament amb Seligrat sou més forts defensivament, la facilitat d'aquest equip per encaixar gols continua sent preocupant.

Sí, és increïble i, més que el 80 o 85% d'aquests gols arribin després d'errades individuals. Som conscients que aquest és el nostre taló d'Aquil·les i que ho hem de corregir al més aviat possible. També, penso que són errades fàcilment corregibles, encara que ja se sap que al futbol, el més fàcil és el més difícil.

I, com es corregeixen?

Amb molt de treball diari i durant els encontres posant en pràctica el treballat durant els entrenaments i intentant no cometre aquestes errades.

Treball i més treball, la clau per evitar les errades individuals // FOTO: @NASTICTARRAGONA

Treball i més treball, la clau per corregir les errades individuals / FOTO: @NASTICTARRAGONA

Estem en ple mercat de fitxatges. Creus que s'ha de reforçar l'equip?

Segur que vindrà algun jugador i si ho fa per sumar, endavant. Tot i això, nosaltres confiem en aquesta plantilla al 100%.

Com us afecta el ball de noms de futuribles i de baixes?

És normal que es parli i que surtin noms. De moment som els que som i si acaben arribant doncs benvinguts seran.

Objectiu: la salvació

Dins d'aquesta situació tan complicada, també trobem coses que sí que estan sortint bé com és l'estratègia. Quina importància té aquest aspecte a una categoria com la segona B?

Avui dia, la pilota parada és un factor molt important, no només a segona B sinó a qualsevol categoria. Nosaltres ho treballem molt i per sort les coses, en aquest aspecte, estan sortint bé.

"La salvació és l'únic objectiu"

Aquesta estratègia i assolir la solidesa defensiva seran claus per aconseguir la salvació?

Sí, totalment. Si continuem igual a nivell d'estratègia i ens fem forts en defensa, ens salvarem fàcilment.

La salvació, únic objectiu.

Sí, sense cap mena de dubte.

Quin paper jugarà el Nou Estadi en la consecució d'aquest objectiu?

Importantíssim. Ens hem de fer forts a casa i convertir el Nou Estadi en un fortí per salvar-nos.

El Nou Estadi serà fonamental per assolir la permanència // FOTO: @NASTICTARRAGONA

El Nou Estadi serà fonamental per assolir la permanència / FOTO: @NASTICTARRAGONA

Us sentiu més còmodes jugant fora?

Fins ara, sí. Potser ens hem adaptat millor a camps més petits que el nostre o de gespa artificial, on hem guanyat algun partit.

Serà un fracàs no jugar el playoff?

Ascendir era un objectiu que es podia donar o no, però no jugar el playoff, sí que és un fracàs.

"No jugar el playoff, sí que és un fracàs"

Una victòria és vital, tanmateix, el calendari fa por: Llagostera, Barça B, Andorra...

Sí, encara que per a ells també serà complicat. En aquesta categoria tots els equips estan molt ben treballats, són molt intensos i costa sumar els 3 punts.

Et preocupa que si aquesta victòria no arriba aviat, l'ansietat s'apoderi del vestidor?

Espero que arribi al pròxim partit contra el Llagostera. Com més aviat millor per no haver de pensar en què queden pocs partits o en l'ansietat.

Les pròximes jornades seran decisives pel futur de l'equip?

No, queden 19 partits i mentre quedin punts per jugar...

Què se li pot dir a una afició cada cop més desil·lusionada i emprenyada?

Que no hem fet les coses bé, que ho sabem, que ho reconeixem i que esperem capgirar aquesta situació perquè tot comenci a rutllar com hagués hagut de fer-ho des d'un inici i que, encara que sigui difícil per a ells, vinguin al camp a donar-nos suport perquè, tampoc és una situació fàcil per a nosaltres i al final, serà més fàcil si lluitem junts per sortir de sota. Per la nostra part, donarem el màxim.

L'afició sempre al costat de l'equip // FOTO: @NASTICTARRAGONA

L'afició sempre al costat de l'equip/ FOTO: @NASTICTARRAGONA

Passem de l'afició del Nàstic a la de Los Pajaritos. T'agradaria penjar les botes al Numancia?

Dintre d'uns anys perquè no, estaria molt bé retirar-me a l'equip de la meva ciutat, encara que espero i desitjo quedar-me molt de temps aquí a Tarragona on em sento molt a gust.

"Serà més fàcil si lluitem junts per sortir de sota"

Per tancar l'entrevista i amb l'any, recentment inaugurat, què li demanes a aquest 2020?

Aconseguir victòries, sumar punts i salvar-nos com més aviat millor. Una vegada aconseguim això ja ens plantejarem altres objectius.

futbolcatalunya.com Copyright @ 2010-2019
redaccio@futbolcatalunya.com

Avis Legal Política de Privacitat Politica de Cookies