logo
BarnaPorters Fiatc

Compartir en facebook Compartir en twitter Compartir en google+ Compartir en pinterest Compartir en likedin Compartir en WhatsApp

Hola, sóc en Toshi, Benvinguts al Suburense!

Publicat per: Manuel Segura Martinez 13 de desembre de 2016


Toshiki Okamoto no és un japonès més a Catalunya. Totalment integrat a la gran família del Suburense, aquest futbolista d'Osaka ha arribat per aprendre i pel que es pot veure ho està complint de manera fidel

MANUEL SEGURA @ManuelSeguraM
Toshiki Okamoto, jugador del Suburense/ FOTO: SHU

Toshiki Okamoto, jugador del Suburense/ FOTO: SHU

Qui és Toshi? On va començar a jugar i quantes temporades porta en el Suburense?

Em dic Toshiki Okamoto. Sóc japonès, d'Osaka. Tinc 26 anys. És la segona temporada per a mi a Espanya però al Suburense és el primer any. La temporada passada havia començat al Fontsanta Fatjo de Cornellà. Vaig aprendre moltes coses aquí. Era una adaptació al futbol espanyol molt important.

Com va arribar al Suburense?

Després d'una temporada a Segona Catalana volia avançar i buscava un nou repte en els equips de Primera Catalana. Al Suburense vaig començar 2 setmanes abans de l'inici de la lliga i em van fitxar 1 setmana abans de la lliga. Així vaig poder jugar el primer partit.

Lateral dret sempre o pot jugar en diverses posicions?

No, puc jugar en les dues bandes i com aextrem també.

Quin seria el seu futbolista ideal. En qui es fixa vostè?

Miro a Marcelo i a Dani Alves.

Què li demana el seu entrenador Josu Julián?

Les jugades senzilles sobretot per no arriscar-se. La nostra posició està molt prop de la porteria. No es pot fallar aquí. I sobre el treball de pressió quan mogui la pilota, que hi hagi la superioritat numèrica per a nosaltres.

Per què li costa tant al seu equip sumar punts en aquesta categoria?

És una pregunta molt difícil... Crec que el nostre equip no és el que pugui tenir la millor plantilla en aquesta categoria. Hi ha molts jugadors bons que vénen de dalt i els joves d'èlit també. Però quan estiguem més sòlids, com un equip, podrem sumar més punts. No és un joc individual.

Manté contactes amb el Japó? Li pregunten pel futbol espanyol?

Sí, però tampoc gaire. Parlo amb la família i uns amics. Sobre el futbol espanyol i català sempre els comento que els jugadors d'aquí tenen bona relació amb la pilota encara que en les categories inferiors. No refereixo al nivell de control però la toca bé. I tàcticament són molt millors. Cada jugada té alguna intenció col·lectiva. És més lògic.

Què és el que més li ha cridat l'atenció d'aquesta categoria?

Hi ha diversos tipus de jugadors i cadascun sap lo bo que té. Per exemple, hi ha molts jugadors veterans que físicament ja no poden aguantar tant però ells dominen bastant bé els conceptes i els aprofiten. També estan els jugadors joves que acaben de sortir de juvenil. Són bons però han d'aprendre moltes coses per pujar les categories després.

Si hagués de fitxar a algun jugador per al seu equip, qui triaria?

A Xavi León, exjugador del Santboià. És un central fort amb la pilota aèria i molt bo per a la circulació també. I a David Cárdenas que també és del Santboià, un gran pivot.

Una curiositat: al seu company Khyrkhyryan, com li diuen?

Qui és...? (riu). No li diu ningú d'aquesta manera. Així no el conec. És Arsen, oi?

futbolcatalunya.com Copyright @ 2010-2019
redaccio@futbolcatalunya.com

Avis Legal Política de Privacitat Politica de Cookies