27 juny 2019

logo
Fiatc BarnaPorters Campus GoalKeepers
Compartir en facebook Compartir en twitter Compartir en google+ Compartir en pinterest Compartir en likedin Compartir en WhatsApp

El gol és un problema endèmic al grup 3

Publicat per: Jordi Mestres Rius 28 de març de 2019


Només 9 equips en marquen més d’un per partit i les defenses s’imposen als atacs. L’Espanyol B, amb 44 en 30 jornades, el millor en aquest sentit

JORDI MESTRES @jordimestres7

El Sabadell marca pocs gols i és el que més encaixa // FOTO: FutbolCatalunya

11 clubs del grup 3 de Segona B no arriben al gol marcat per partit. Conforme passen els anys l’anècdota s’està convertint en una tònica, ja que es tracta d’una de les lligues més competitives de la categoria de bronze. L’Olot té problemes de cara a porta. També el Sabadell i el Badalona.

Fins i tot un Lleida Esportiu que disposa de dos dels millors davanters de la categoria. És un problema endèmic, que afecta a més de la meitat de la lliga i de difícil solució. La única, el rigor defensiu. I és que gairebé la meitat de la competició – 8 equips de 20 – encaixen menys d’una diana per jornada.

Pedro Martín (15 gols) i Juanto (11) estan entre els jugadors més realitzadors juntament amb Cárcaba (12). Tot i això, el Lleida Esportiu acumula quatre partits a zero. Més de sis hores de joc sense perforar el marc contrari, que han deixat l’equip en una situació delicada. Del liderat a la cinquena posició. Una segona volta per oblidar, amb 10 punts de 33 possibles.

Olot i Badalona són dos equips amb problemes de gol // FOTO: FutbolCatalunya

2 gols en 6 partits de l’Olot

La sequera blava és similar a la d’un Olot que només ha marcat dos gols a les últimes sis jornades. El bon joc garrotxí no té premi degut al desencert ofensiu. Al Rico Pérez els homes de Garrido van plantar cara a l’Hércules, però no van convertir les ocasions de les que van disposar. Un Hércules, per cert, que també té problemes ofensius (28 gols marcats en 30 jornades).

Tres quarts del mateix pel Badalona, que ha millorat en aquest sentit les últimes jornades. 29 gols pels escapolats i 31 pel Sabadell. No és el pitjor registre, però es veu agreujat perquè els arlequinats són l’equip més golejat amb molta diferència (44 encaixats). Els més realitzadors, per contra, són Espanyol B (44), Villarreal B (43) i Atlètic Balears (41).

12 equips a menys d’un per partit la 17-18

Aquesta és una tònica que, per repetida, no deixa de sorprendre. La temporada passada 12 equips van tancar el campionat amb menys d’un gol marcat per partit. Mallorca, Villarreal B, Elche, Cornellà, Badalona, Peralada, Hércules i Valencia-Mestalla van ser els únics que van tenir un registre ofensiu per sobre del gol per matx. Ser davanter és una tasca realment complicada en una categoria dominada per les defenses.

futbolcatalunya.com Copyright @ 2010-2015 // redaccio@futbolcatalunya.com