logo
BarnaPorters Fiatc FCF

Compartir en facebook Compartir en twitter Compartir en google+ Compartir en pinterest Compartir en likedin Compartir en WhatsApp

Edgar Hernández: “Pel que hem viscut mereixem el premi d’un ascens”

Publicat per: Jordi Mestres Rius 14 de maig de 2020


El davanter de Gavà tornarà a disputar un play-off, però en unes circumstàncies excepcionals. El Sabadell encara no entrena sobre la gespa i acumula més de dos mesos sense fer-ho

JORDI MESTRES @jordimestres7

El Sabadell es va salvar a la última jornada de la temporada passada // FOTO: Jordi Mestres

La Federació Espanyola de Futbol va decidir resoldre la Segona B amb un play-off d’ascens express i sense descensos. Tot plegat deriva en una categoria de 98 equips la propera temporada i també en una promoció per pujar amb eliminatòries apartit únic, en camp neutral i sense públic. Les dates no es coneixen i la incertesa sobre com s’arribarà és bastant notòria. Ens ho explica Edgar Hernández, jugador del Sabadell, que de moment es limita a entrenar a casa per a arribar de la millor forma possible quan sigui el moment.

Què saben de com acaba la Segona B a dia d’avui?

Doncs res, sabem el que ha sortit, que es jugarà un play-off express per pujar a Segona Divisió. No sabem res més. La Federació Espanyola de Futbol va dir que ho aprovava, però ara l’autoritat sanitària està per sobre de tot. Fins que no es pronunciï no sabrem res de les dates ni de com i quan acabarà la competició.

Creu que el criteri sobre el final de la competició no ha seguit una línia uniforme? Per exemple, es va passar per part de la RFEF d’un “s’acaba sí o sí” al play-off express.

Penso que és complicat de gestionar, però hi ha coses que es podrien haver evitat. Entenc que ells planegin la opció que menys equips surtin perjudicats. Sempre n’hi haurà si no s’acaba, això és evident. La Federació ha intentat fer una cosa a la que surtin menys perjudicats, però acontentar a tothom en aquesta casuística és molt difícil. Tots els que estem a play-off fins ara és perquè ens ho hem merescut. Esperem notícies i a partir d’aquí esperem lluitar per aquest premi que ens hem guanyat tot l’any.

Sense públic, a partit únic i en camp neutral això tindrà poc de play-off no creu?

És un play-off que ningú hagués imaginat mai. No hi haurà afició, no jugaràs al teu estadi ni amb la pressió bonica del camp contrari. Si arriba el moment hem de pensar que és un play-off per pujar a Segona Divisió i estaríem molt contents d’aconseguir aquest objectiu tan bonic.

"Si vols ser professional no pots tenir 98 equips"

Pujar està bé, però encara més veient el que deixarien darrere. Una categoria amb 98 equips...

Si vols fer professional aquesta categoria no pots tenir l’any vinent 98 equips. Ho veig molt malament. Hi ha altres situacions que no s’entenen. Ara fas un play-off i hi ha equips que ja estan entrenant i altres que no poden. Això és un avantatge molt gran pel que fa al to físic.

Es refereix als filials?

Això dels filials no ho entenc, la veritat. Estan entrenant ja i en les millors condicions possibles i amb jugadors molt millors que nosaltres. A part nosaltres tenim la mala sort que estem a la fase 0 i no podem entrenar com sí poden fer altres comunitats que estan en fase 1 i sí ho poden fer ni que sigui de forma individual.

El que han viscut l’últim any a Sabadell realment dóna per escriure un llibre.

Mantenim la confiança i el bloc de l’any passat. Jo crec que això ens ha portat a això tan bonic que estem vivint aquest any i per això crec que mereixem aquest premi d’estar en un play-off i intentar gaudir-lo i acabar pujant a Segona Divisió.

Per tot això creu que el Sabadell es mereix aquest play-off?

Sí, jo ho tinc molt clar. S’ha fet molt bona feina. Hem tingut continuïtat molts jugadors de la temporada passada i han arribat nous aquest any de molt nivell. La manera de jugar que tenim s’ha inculcat tan ràpid dins el vestidor que ens ha portat a aquesta situació tan bona.

Edgar Hernández celebra un gol la temporada passada // FOTO: Jordi MEstres

Aquests automatismes com es poden conservar després de mesos sense competir?

Aquesta incertesa és tan gran que l’únic que ens queda és entrenar com podem a casa per estar el millor possible. Intentes arribar el més fi possible, perquè és un play-off d’ascens, però no sé que passarà perquè al final potser el primer partit que juguem és el del mateix play-off. Sense amistosos previs ni partits no podrem agafar el to competitiu, però ho farem com puguem perquè som professionals.

Sempre es sol dir que a un play-off el més important no és entrar, sinó com s’arriba, però en aquest cas...

El que hem de fer és tenir el millor to físic possible i també ser forts mentalment en l’apartat psicològic. Tots els equips a play-off fins a la jornada 28 hem estat els millors de la lliga. Ara, simplement, hem de recordar el que ens va portar fins aquí i recuperar sensacions per a intentar tornar a ser com abans de l’aturada.

El play-off del Reus no va tenir res a veure.

Allà va ser el contrari. Vam guanyar la lliga a l’últim partit al camp del Cornellà i aquí és molt difícil mentalitzar-se perquè la situació d’incertesa és molt gran. Vivim pendents de què dirà el govern demà, de si canviarà la situació cap a millor o cap a pitjor. Hem de viure el dia a dia i preparar-nos de la millor manera possible.

Es fa difícil mentalitzar-se per jugar a futbol en aquestes circumstàncies?

Estem aquí. S’ha avançat i s’ha aprovat que s’acabarà amb un play-off, però... quan jugaràs el play-off si no saps què passarà demà? Dins d’aquesta incertesa s’ha d’intentar entrenar per estar de la millor manera possible.

 

futbolcatalunya.com Copyright @ 2010-2019
redaccio@futbolcatalunya.com

Avis Legal Política de Privacitat Politica de Cookies