25 març 2019

logo
Compartir en facebook Compartir en twitter Compartir en google+ Compartir en pinterest Compartir en likedin Compartir en WhatsApp

Consternació al futbol català per la mort de Rafael Joaquín

Publicat per: redaccio 8 de juliol de 2016


Aquest dissabte, a les 12.00 h., el futbol català acomiadarà un dels directius històrics d’aquest esport. L’inoblidable Rafael Joaquín ens ha deixat als 87 anys

Rafael Joaquín, un històric a qui sempre recordarem // FOTO: La Xarxa

Rafael Joaquín, un històric a qui sempre recordarem // FOTO: La Xarxa

Tothom el coneixia. Era un d’aquells personatges que al llarg de la seva vida han viscut pel futbol català des de diferents àmbits. El més conegut, el de directiu. I sobretot, el d’alma máter d’una de les cites més importants d’aquest esport al territori, el Torneig d’Històrics. A Rafael Joaquín ja no el podrem saludar a la grada del Municipal del Guinardó com cada any, però el seu record es mantindrà entre els qui estimem el nostre futbol.

Nascut el 23 de gener de 1929, Rafael Joaquín Masgoret ha estat testimoni de les èpoques recents del futbol català. Ha representat a diferents clubs davant la Federació Catalana de Futbol però se’l recordarà pel seu pas per la directiva del FC Martinenc, presidida per l’etern Manuel Dengra Buendía. Amb el seu inseparable amic Miquel Carrillo, exvicepresident del Júpiter, el desaparegut directiu va ser una de les persones que va fer possible que el Torneig d’Històrics s’hagi convertit en un referent del futbol català. Des de fa uns anys, ostentava el càrrec de president d’Honor.

“Era un home que estimava al futbol català i amb molta vitalitat. Quedarà en el record de molta gent”, va assenyalar a ‘La Xarxa’ el director general del FC Martinenc, Alfred Porcar ‘Fido’, qui el va conèixer en l’època en què el mateix Fido era jugador del conjunt del Guinardó. “Que tanta gent parli d’ell i que el tingui present era perquè el futbol català l’estimava”, va afegir.

En nom de la família Carrillo, lligada al llarg dels anys a Rafael Joaquín, l’actual entrenador del Cerdanyola, Toni, també va expressar la tristor per aquest traspàs: “Era una persona que ha gaudit moltíssim del futbol. Tenia molta importància dins l’àmbit federatiu, era una persona molt entranyable i gràcies a ell, moltes persones s’han conegut i han establert amistat. Ens enriquien molt totes les anècdotes que explicava”.

Des d’aquest divendres a les 14.00 h., les despulles de Rafael Joaquín són vetllades al Tanatori de Sancho de Ávila de Barcelona, on aquest dissabte, a les 12.00 hores, la seva família i amics li retran un homenatge sentit al seu funeral. Un homenatge que no serà l’últim, ja que la seva figura es recordarà a la pròxima edició del Torneig d’Històrics, el seu Torneig d’Històrics. Des de la llotja del cel, en Rafael seguirà vetllant pel futbol que més s’estimava, pel futbol que més ens estimem. Descansi En Pau.

futbolcatalunya.com Copyright @ 2010-2015 // redaccio@futbolcatalunya.com